Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

Recension: “Vegan Wednesday”

Restarangutmanig på Tapas de Papá – Köpmangatan 18, Luleå

http://www.tapasdepapa.se/

Den 2/5 2018 kl.17:30 testade Johanna, Magnus, Elisabeth, Mattias, Filippa, Leo, Maria och Robert konceptmenyn “Vegan Wednesday” på restaurangen Tapas De Papá.

Betyg: 4/5

Recension:
En regnig och blåsig onsdagkväll tågar vi ner för källartrappan på Tapas de Papá för att testa deras nya satsning på helveganska onsdagar “all you can eat-style”.

Vi är bland de första gästerna som anländer så den mörka och lugna lokalen är nästan tom när sätter oss till bords. Vi slår oss ner, beställer in dryck och introduceras till konceptet och de kalla rätterna, så kallade pinchos.

Personalen frågar om eventuella allergier och meddelar att de utan problem fixar glutenfria versioner av rätterna till den som önskar det. Skivad baguette med otaligt antal röror och pålägg, minisallader och olivburkar fyller kylarna och vi inser överraskat att det kommer vara omöjligt att orka smaka av alla sorter.

img-20180503-wa0010

Knappt hinner vi prova våra pinchos förrän de varma rätterna snabbt börjar dyka upp på stora brickor som serveringspersonalen erbjuder vid bordet. Det här systemet gör att själva beställningsmomentet är väldigt okomplicerat och vi hugger hungrigt in direkt.

Som vi nästan gissat i förväg kom favoriten sötpotatis-pommes in först. Den stora och välkomna överraskningen, för oss som ätit där tidigare och fått välja pommesen utan tillbehör, var den goda veganska aiolin ovanpå!

img-20180503-wa0006

Under kvällen serveras ett stort antal varma rätter; allt ifrån friterad broccoli inbakad i lussebulle (vår egen tolkning av den fantastiskt goda anrättningen vars frityrsmet är smaksatt med saffran), vitlöksstekt svamp (en av oss åt fyra portioner av denna och tror sig ha hamnat i himlen), sojafärsbulle med gelé och gräddsås, klassikern “Patatas bravas”, miniburgare, paella och rotfruktslasagne.

 

 

kollage_tdep

Maten är god och flera rätter sticker ut från mängden som extra oväntade och inspirerande. De nya rätterna dyker upp med ett alldeles lagom tempo och medan vi äter plockas disk kontinuerligt men diskret från bordet.

Då alla varianter på tapas har serverats en gång får vi lägga in önskningar på valfria rätter som vi vill ha in mer av. Till och med den skamlösa nycken från en av oss att fråga om grejer som inte alls fanns på repertoaren, men som skulle vara sååå gott (stekta padrones och färska apelsinklyftor – lite saftig frukt efter de feta och salta rätterna känns oemotståndligt lockande), tillgodoses med ett glatt leende av den trevliga personalen.

När vi lite senare plötsligt tittar upp från maten och ser oss omkring upptäcker vi imponerat att lokalen nu är så gott som fullsatt av glada sällskap, helt utan att ljudnivån höjts nämnvärt. Trots att lokalen är fylld av gäster och vi börjar bli ordentligt mätta är också temperaturen i rummet sval och behaglig. Ett mycket gott betyg!

Prislappen för tapasbuffén ligger på 295 kr. Till en början kändes priset lite saftigt, men upplevs nu fullt rimlig mot bakgrund av den trevliga atmosfären, den ambitiösa menyn och den otroligt flexibla och serviceinriktade personalen.
Det enda som skulle kunna fullända upplevelsen av prisvärdhet är att en kopp kaffe eller te också skulle ingå. Eller varför inte erbjuda någon vegansk efterrätt på den ordinarie efterrättsmenyn?

De av oss som haft svårt att låta bli att äta nästan alla rätterna som serverades är alldeles vimmelkantiga när vi lämnar lokalen 2,5 timmar senare. Men vi är alla djupt eniga om att Vegan Wednesday var väl värt ett besök denna afton.

veganplanka

 

 

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *