Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

Adoptera mera

Varje år föds det upp tiotusentals sällskapsdjur hos svenska uppfödare, samtidigt som friska djur avlivas för att de är oönskade. Sommarkatten som inte fick följa med till lägenheten i stan, travhästen som inte presterade nog bra eller hunden som tvingades flytta till ett djurhärbärge när ägarna kom hem från BB med ett nyfött barn. Det finns många anledningar till varför djur hamnar i en dålig situation och blir hemlösa.

Runt om i landet kämpar frivilligorganisationerna med att hjälpa alla de hemlösa djur som riskerar att fara illa eller avlivas om ingen tar hand om dem. Genom att adoptera ett djur bidrar du till en minskad efterfrågan på nya kullar hos uppfödarna, dessutom avlastas djurhemmen vilket ger plats för ytterligare ett djur i nöd. Och viktigast av allt: djuret som adopteras får en andra chans till ett långt och lyckligt liv hos dig, istället för att bli avlivat.

Alla djur förtjänar ett tryggt hem med kärlek och omtanke. Så nästa gång du funderar på att utöka familjen med en vän från djurriket, välj adoption i första hand!

Den 4 oktober firas djurens dag världen över för att uppmärksamma djurs rättigheter och djurskydd. I år uppmärksammar föreningen Djurens Rätt vikten av att adoptera mera. Via Omplaceringsregistret kan du hitta kontaktinformation till landets olika organisationer som omplacerar djur.

Förutom organisationerna på listan så finns det andra föreningar som kämpar med att rädda och omplacera husdjur. I Norrbotten finns till exempel Kattakuten som jobbar med att hjälpa katter att få nya hem att leva i.

Adoptera mera

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *